Welcome to Media Center Master!
A powerful solution for mastering your digital media library.
Supporting Emby, Kodi/XBMC/OSMC, Plex, Windows Media Center, and more!

Home Download Gallery Wiki Issue Tracker Licensing Forums

   FAQ  •  Search •  Login •  Register     
It is currently January 18th, 2021, 12:41 am

All times are UTC - 7 hours [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: MCM exits silently after start-up
PostPosted: December 21st, 2020, 6:30 am 
Offline
Downloaded Clip

Joined: December 21st, 2020, 3:12 am
Posts: 2
Migrated MCM to new PC using Laplink PC Mover.
On launch, it displays the start up message "looking for updates", then triggers the User Account Control panel, and when it click yes it disappers and fails to start.
I've tried uninstalling and re-installing and I get the same behaviour.
It's a brand new install of Windows 10 Pro on an AMD Ryzen 9 system.
I'm "guessing" that maybe I'm missing a run time library but MCM is failing silently so there's nothing to go on.
anyone any suggestions I should try?


 Profile  
 Post subject: Re: MCM exits silently after start-up
PostPosted: December 29th, 2020, 9:04 am 
Offline
Downloaded Clip

Joined: December 21st, 2020, 3:12 am
Posts: 2
short update.
Attempts to agressively uninstall (regedit) and reinstall make no difference.
Giving admin privileges, using the compatibility settings, make no difference.
I've since installed successfully on two other systems just to explore it
Windows 7 - no problems.
Windows 10 Home on i7 - no problems.

After a clean install from the website, when I launch it performs and update and then after a short pause you can see MCMStublauncher stops (viewing in task manager).
Further attempts to launch, it triggers user account control (every time, doesn't seem to be any way to stop it), then it checks for update, and then it exits without any displaying the UI.

I have Bitdefender on all my systems. All are 64bit OS.
The ones were MCM works have Intel processors, the one where it doesn't is AMD but I would be surprised if that was the issue.
Is this something to do with Windows 10 Pro and the higher levels of security? Do I need to change a policy somewhere to allow MCM to run?


 Profile  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group



Copyright © 2009-2021, Media Center Master, Inc. All rights reserved.